Press "Enter" to skip to content

3 migrén elleni módszer, aminek érdemes esélyt adni

Mindenki ismeri a fejfájást. Szinte már népbetegségnek számít. Sokan csak a frontok esetében találkoznak vele, mások hirtelen migrénes rohamoktól szenvednek. A gyógyszeres kezelés egyfajta megoldás lehet, de a prevenció szerepe mellett sem érdemes elmenni. Az akupunktúra évezredek óta ismert tudomány, érdemes esélyt adni a benne rejlő lehetőségeknek.

Ahhoz, hogy a migrént megfelelően lehessen kezelni, érdemes tisztában lenni a kiváltó okokkal. A sokak életében akár folyamatosan jelen levő stressz gyakran vált ki fejfájást. A már említett frontok és a hormonális változások mellett a kimerültség és bizonyos ételek fogyasztása is befolyással lehet az állapotra. Nem ritka, hogy a sajtok, a bor, vagy éppen a kávé tehető felelőssé.

Stressz csökkentés

A magánéleti és munkahelyi stressz sokakat érint. A megoldás gyakran éppen a környezetváltozás, de a mérgező emberek kiiktatása is segíthet a tünetek enyhítésében. Valljuk be, ezekre nem mindig van mód. A stressz feldolgozásának érdekében a rendszeres testmozgás kitűnő választásnak bizonyul. Érdemes elsajátítani olyan légzőgyakorlatokat is, amelyek eredményesen vethetők be egy-egy feszült szituációban. Jóga vagy HIT edzés: a választás a Te kezedben van.

Migrén piercing

A hagyományos kínai orvoslásból jól ismert módszer az akupunktúrás pontokba helyezett piercingek segítségével van hatással a közérzetre, az életminőségre, és esetünkben a fejfájás megszüntetésére, megelőzésére. Ez a migrén elleni módszer már sokaknak segített. A piercing ma már nemcsak divatékszerként ismert, hanem hatékonyan alkalmazható az egészségügyi gondok, például a migrén, a tenziós fejfájás és a frontérzékenység esetében is. A szakember által pontosan bemért helyre kerülő piercing kiváló hatékonysággal alkalmazható.

Egészséges életmód

Nem lehet elégszer hangsúlyozni az életmód fontosságát. A migrénes roham esetén a hideg vizes borogatás remek választás. Prevenció gyanánt a gyömbér, a csalán és a citromfű tea számtalanszor bizonyított már, de a fájdalmak is enyhíthetők segítségükkel. A migrént, a fejfájást kiváltó okokat célszerű elkerülni. Míg a koffein kis mennyiségben jótékony hatással van, addig túladagolva éppen az ellenkező hatást éri el. A magnézium étrend-kiegészítő formájában történő fogyasztása szintén hasznos segítőtárs. A migrén piercing segítségével hatékonyan támogathatod a szervezet optimális működését és a fejfájás megszüntetését.