Press "Enter" to skip to content

Mennyibe kerül most egy görög nyaralás?

A görög tengerpartok mesés világának nehéz ellenállni. A szigetvilág egészen elképesztő, akár eldugott helyszínekkel várja a turistákat, de a szárazföldi üdülővárosok is nagy népszerűségnek örvendenek. Autóval az észak-görögországi területek felkeresése javasolt, ha pedig repülővel a gyorsaságot és a kényelmet választanád, akkor bátran szabadjára engedheted fantáziád. Athén nevezetességei, kulturális programjai éppen úgy figyelmet érdemelnek, mint az északon fekvő Meteórák, a föld és ég között „lebegő” kolostorok, a maguk különleges atmoszférájával.

Görögország elsősorban a tenger, a víz és a napfény szerelmeseinek nagy kedvence. A fenséges gasztronómia, az esténként megélénkülő főutcák még a kisvárosokba is elképesztő nyüzsgést hoznak. A szórakozóhelyek és az éttermek minden korábbinál szélesebb választékkal várják a turistákat. A szálláshelyek tekintetében a hoteleken túl az apartmanok örvendenek kiemelt népszerűségnek. Ez utóbbiak kifejezetten olcsón bérelhetők, akár hosszabb időtávra is.  A görögországi utazás árakról az Euro Travel weboldalán is tájékozódhatsz bővebben.

A görög szigetek legnépszerűbb tagja kétségkívül Santorini. A fehérre meszelt házak és a kék kupolás festés festői látképéről azonnal erre a szigetre asszociál az ember. Az Égei-tenger gyakran választott szigetén Vörös strand, aktív vulkán, pincészetek, a Régészeti Múzeum, és persze a híres naplemente is várja a feltöltődni vágyó turistákat. Mykonos inkább az éjszakai élet, a luxusszállodák szerelmesei számára bizonyul remek választásnak. Sajnos igen drága, de ezért cserébe elképesztő élményekkel és pörgős éjszakákkal lehetsz gazdagabb.

Korfu, Rodosz, Kréta nemcsak a tengerparti pihenést keresőket vonzza, hanem a történelmi látnivalók iránt érdeklődőket is. A repülővel viszonylag gyorsan elérhető szigeteken remek szálláshelyek, akár hosszú hetekre elegendő program várja a turistákat. A járatok gyakorisága rendszerint szezontól függően változik, ezért nem mindegy, hogy szezonban utazol, vagy a turistáktól hemzsegő helyeket az év más időszakaiban keresnéd fel.

Görögország több ezer szigettel rendelkezik az Égei-tengeren és a Jón-tengeren. A kb. 200 lakott sziget sajátos környezetet, izgalmas kalandokat, eldugott strandokat és a természet által birtokolt területeket ígér a látogatóknak. A nagyobb szigetek családosoknak ideális választás, hiszen ezeken rendszerint aquapark is megtalálható. A nyugodt pihenés iránt érdeklődőknek a kisebb szigetek javasoltak, melyek a megfizethetőbb áraknál fogva akár több hetes elvonulásra, feltöltődésre is kiválóan alkalmasak.