Press "Enter" to skip to content

Üveg térelválasztó rendszerek – Mit érdemes róluk tudni? 

Az otthon tereiben nemcsak a fa, hanem az üveg is előszeretettel használt alapanyag. Sokan kifejezetten a helyiség világosabbá varázsolásának érdekében választják ez utóbbit, de nem ritka, hogy speciális belsőépítészeti megoldások kapcsán tesszük le mellette a voksot. A biztonság alapvető követelmény irányába, de a gyártók nyilvánvalóan figyelnek erre a szempontra. Az üveg térelválasztó rendszerek az otthonokban és közösségi terekben egyaránt fontos szerephez jutnak, segítségükkel stílusos, modern enteriőr alakítható ki. 

A Class Üvegstúdió szerint nincs sok különbség a térelválasztó üvegek és az üvegfalak között. Természetesen méretüket, kialakításukat, mintázatukat illetően sokféle lehetőség közül válogathatnak az érdeklődők, de a minőség tekintetében érdemes a prémium kategóriára törekedni. A tapasztalatok azt mutatják, hogy irodaházak, szolgáltatásokat kínáló helyszíneken egyaránt sokan döntenek az üvegfalak mellett. A korszerű, modern stílushoz kiválóan passzoló alapanyag egyébként akkor is megállja a helyét, ha az otthonok tereinek kialakítása a cél. 

 Az üveg zuhanykabinok minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek, de a kádparavánok kínálta lehetőségek is gyakran megtalálhatóak a fürdőszobákban. Az egyedi igényeknek megfelelően elkészített üvegpolcok képesek arra, hogy a teret szellősebbnek, nagyobbnak mutassák. A modern építészeti megoldások jegyében az üvegkorlátok a teraszokon és beltérben egyaránt szerephez juthatnak. Legyen szó a többszintes épületeknél a lépcsőfeljáróról, vagy a galériás belsőépítészeti kialakításnál a korlátok megvalósításáról, az ízlésesen használható üveg remek választásnak bizonyul. 

Bár az üveg térelválasztó rendszerek az otthon enteriőrjébe is kiválóan beilleszthetőek, de legalább ilyen gyakran használják irodák, orvosi rendelők, ügyvédi irodák belső tereinek megvalósításakor. A fényáteresztő képesség és a modern enteriőr párosa teremthető meg a mindennapi élettér helyszínén is. Ma már egészen újszerű, sőt, extravagáns megoldások is születhetnek ilyen módon, gondoljunk csak a hálószobától üvegfallal elválasztott zuhanyzóra, fürdőszobára. 

Az üvegrendszerekkel kapcsolatos biztonsági követelményeknek való megfelelés nélkülözhetetlen, de az üveg felületi kialakítása, áttetszősége, dekorációja is fontos szerephez jut akkor, ha a stílusos és funkcionális szempontból is maximálisan megfelelő végeredmény a cél. Fedezze fel az üveg kínálta lehetőségeket!