Press "Enter" to skip to content

Mi szükséges egy teljes gázfűtés korszerűsítéséhez?

Ha megkérdeznénk az embereket arról, hogy milyen lakásfelújítási munkálatok a leginkább szükségesek, akkor a nyílászárók cseréje mellett rendszerint a gázfűtés korszerűsítését válaszolnák. A régi nyílt égésterű kazánok ideje már lejárt, bár még használhatóak azok, de cserélni és beszerelni már nem lehetséges ezeket.

A jelenlegi otthonfelújítási program keretein belül akár a fűtés korszerűsítése is megvalósítható. Tény viszont, hogy ha az aktuális helyzet szükségessé teszi, akkor az ingatlan tulajdonosok támogatási formáktól függetlenül is igyekeznek a dolog végére járni. A kondenzációs gázkazánok mellett a padlófűtések is nagy népszerűségnek örvendenek. A korszerűsítés folyamán nem csupán az új készülékekkel és a gázszerelő munkadíjával kell azonban számolni, hanem a helyreállítási munkálatok ellenértékével is.

A Klímaszakáruház weboldalon rengeteg értékes információt találhatsz arról, hogy mi minden szükséges ahhoz, hogy a kondenzációs kazánnal korszerűsíthesd a fűtőrendszeredet. S hogy miért érdemes a gázt, mint fűtőanyagot használni? Az energiaárak folyamatosan emelkednek, ezért korántsem mindegy, hogy milyen üzemeltetéssel rendelkeznek az otthonhoz tartozó rendszerek. A gáz még mindig megfizethetőbb, mint az elektromos áram, így fűtésre, melegvíz előállításra és a konyhában is előszeretettel használják az emberek.

A rendszer optimális működése és szakemberrel történő átnézetése a biztonság érdekében is kiemelt jelentőséggel bír. Bár a teljes rendszer korszerűsítése komoly összegekbe kerülhet, de érdemes a dologra hosszú távú befektetésként gondolni. Egyébként jó ötlet lehet a fűtés kiegészítésére a klíma használata, amely kisebb helyiségekben akár a teljes fűtést is képes megoldani. Természetesen a klímaszereléshez és beüzemeléshez is fontos szakember segítségét kérni, sőt, akár a megfelelő típus kiválasztásakor is megtehetjük ezt.

Ugyan a lakásfelújítás, és a fűtés korszerűsítése mindenképpen befektetett pénzt követel meg, de hosszú távon ez bizonyul költséghatékonynak. Nem ez azonban az egyetlen előnye a dolognak. A korszerű, minőségi rendszerrel felszerelt otthon az ingatlanpiacon is magasabb értéket kóstál, ami egy esetleges értékesítés során nem elhanyagolható szempont. Érdemes tehát kihasználni az aktuális otthonfelújítási program keretein belül kínáltakat, és akár a fűtési rendszert is korszerűbbre cseréltetni.