Press "Enter" to skip to content

Nem mindegy, hogy hol próbálkozol az online társkereséssel

Társat keresel? Meguntad az egyedül töltött estéket? Szeretnél új lappal nyitni és megélni a szerelem mindent elsöprő erejét? Ahelyett, hogy a múltban élnél, és saját sérelmeidre fókuszálnál, inkább vegyél egy nagy levegőt, és vágj bele a társkeresésbe. Ez napjainkban minden korábbinál egyszerűbb, hiszen az internet e téren is remek segítségnek bizonyul.

Számos partnerkereső weboldal közül válogathatsz, ám elsőként érdemes arról döntened, hogy milyen jellegű kapcsolatot keresel. Könnyen lehet, hogy egy hosszú párkapcsolat után csak laza ismeretségek érdekelnek és szeretnél belevágni a nagybetűs életbe. Tény viszont, hogy ha komoly kapcsolatra vágysz, akkor érdemes olyan társkereső oldalra regisztrálnod, ahol a felhasználók többsége is ezt keresi.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb társkereső oldalon eltérő igényekkel és elképzelésekkel rendelkeznek az emberek. Ebből fakadóan félreértések és akár lelki sérülések is kialakulhatnak egy-egy félresikerült találkozóból. Hiszen a cél nem más, mint kölcsönös szimpátia esetén összehozni az első találkozót, randevút. Fontos azonban tisztán látni, és ez már erkölcsi hozzáállás kérdése. Némi emberismeret, de a másik fél egyértelműsége is szükséges ahhoz, hogy az igények találkozzanak, és ne süljenek ki kellemetlen szituációk a dologból.

Az online társkeresés előnyeit egyre többen választják, hiszen a mai kor emberének gyakran sem ideje, sem energiája arra, hogy a hagyományos módon eljárjon szórakozni, ismerkedni. Ugyanakkor a személyes találkozás előbb vagy utóbb biztosan elkövetkezik, ezért nem érdemes hamis képet beállítanod magadról az online világban. Társkeresőként arra is fontos ügyelned, hogy a monitor másik oldalán vajon ki ülhet. Mielőtt tehát személyes találkozóra adod a fejed, beszéljetek legalább néhányszor, tudjatok meg ezt-azt a másikról. Jó emberismerettel már az ilyen jellegű kommunikációból is sok minden lejöhet a másikról.

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy ha megbízható társkereső oldal mellett döntesz, amely elsősorban saját elképzeléseid szerinti regisztrált személyekkel vár, akkor nem mehet nagyon félre egyik találkozó sem. Bár garancia nincs arra, hogy az első randi alkalmával rátalálsz az igazira, de mindenképpen érdemes esélyt adni a dolognak, akár sokadik nekifutásra is.