Press "Enter" to skip to content

Melyek a legnépszerűbb magyarországi lakóparkok?

Otthonteremtésen gondolkodik? Cél az újépítésű ingatlan, amely minden szempontból élhető feltételeket kínál? A lakóparkok nem véletlen örvendenek minden korábbinál nagyobb népszerűségnek, hiszen azt a színvonalat nyújtják, amire akár egyedülállóknak, akár családosoknak igazán szükségük van. De mégis milyen feltételek alapján választ napjaink ingatlanvásárlója? Mire figyel akkor, ha lakóparki ingatlanban gondolkodik? Cikkünkben ennek igyekszünk utánajárni.

Elsősorban azt gondolhatnánk, hogy az árak a döntőek. Ugyan a legtöbbek számára nem mindegy, hogy milyen négyzetméteráron juthatnak hozzá a kiszemelt ingatlanhoz, de ennél fontosabbnak tűnik az elhelyezkedés és az ebből fakadó lehetőségek. Ez a projekt különösen figyelemre méltó, ugyanis nem pusztán korrekt árakat kínál, hanem fekvéséből adódóan kiváló –akár ausztriai munkalehetőségek közelségét is.

A kényelmes lakhatási körülményekhez nem pusztán a szobák száma és a kivitelezés járul hozzá, hanem az is, hogy a környékben milyen bevásárlási, ügyintézési lehetőségek kínálkoznak. A családosok számára legalább ennyire lényeges az óvoda vagy a különféle oktatási intézmények elérhetősége. Nem lehet tehát elégszer hangsúlyozni, hogy csak árban nem mérhető az, hogy mennyire jól járunk az ingatlannal.

A lakóparkok között egyébként kifejezetten népszerűek azok, amelyek korlátozott belépési lehetőséget kínálnak, a nap 24 órájában őrzött portaszolgálattal társulnak. Napjainkban a biztonság elsődleges, és ez akkor is érvényre jut, ha lakhatásról van szó. Nem mindegy az sem, hány autó számára biztosít az ingatlan parkolási lehetőséget, hiszen sok családban már nem csak egy gépjármű áll rendelkezésre, és nem ritka, hogy például a céges autónak is helyet kell valahogy szorítani.

A lakóparkok egyik hatalmas előnye, hogy egyesek esetében közvetlenül az élettérben kapnak helyet üzletek, szolgáltatók, amelyek a mindennapi életben nagy segítséget tudnak nyújtani időtakarékosság szempontjából. A zárt udvar lehetővé teszi, hogy a gyermekek biztonságban játszanak a friss levegőn, és persze jó esetben barátságok, kellemes ismeretségek alakulhatnak ki a lakók között.

Érdemes elsőként arról dönteni, hogy az ország melyik térségében szeretnénk vásárolni, hol kívánunk karriert építeni és a családi dolgokat menedzselni, s majd ezt követően informálódjunk az aktuálisan épülő, vagy már értékesítésre váró lakóparki ajánlatokról.