Press "Enter" to skip to content

Hogyan lehetséges a korai magömlés megszüntetése?

A korai magömlés olyan téma, amellyel rengeteg férfi szembesül, vagy legalábbis azt hiszi, hogy szembesül élete során. De lássuk először is, hogy mi is az orvosi definíciója a korai magömlésnek. Korai magömlésről akkor beszélünk, ha a férfinál az elélvezés (ejakuláció) túl hamar következik be, a férfi akarata ellenére. A pontos időtartamok eltérnek a definíciókban, de 1,5 – 2 – 3 perc körülire teszik ezt az időtartamot. Aki tehát úgy érzi, hogy a 10-15 perc túl gyors volt, annak is érdemes lehet elolvasnia ezt a cikket, de ő orvosilag nem esik bele ebbe a kategóriába. Egy másik fontos része a korai magömlésnek, hogy ez egyszer-egyszer gyakran előfordul azoknál is, akiknél ez a nagyon gyakori szexuális probléma nem áll fenn komolyan.

Mit tehetünk a korai magömlés ellen?

A korai magömlés megszüntetése több módon is elérhető. A legtöbbször (egyes becslések szerint az esetek 90%-ában) pszichés okokra vezethető vissza a fő ok, így ezek kezelése automatikusan megszünteti a korai magömlést is.

Azonban az esetek kisebb részében orvosi beavatkozásra van szükség. Ha a „házi praktikák”, amelyekből rengeteg van, ebben a cikkben nem is tudjuk megemlíteni az összes lehetőséget, nem működnek, mindenképp érdemes szakemberhez fordulni: a probléma jellegétől függően urológus, pszichológus, szexuálpszichológus lehet a segítségünkre. Ők akár gyógyszert is felírhatnak! (ismertebb készítmény erre Priligy – dapoxetine)

Mivel lehet tehát próbálkozni?

1, Semmi pornó. A pornográfia egészen valóságtól elrugaszkodott elvárásokat támaszthat elénk és partnerünk elé, szó szerint az arcunkba kapjuk a legizgatóbb látványt, premier plánban: ez a valóságban nem lesz így.

2, Gondoljunk másra. Banális gondolat, de ha a valóság túl izgató, akkor próbáljunk valami teljesen aszexuális témára gondolni. Lehet ez egy erdő, egy ajtó, a végtelen univerzum, vagy valami egészen más, ami számunkra működik. Amikor erre gondolunk, az izgatottsági fokunk csökken: és elkerüljük a túl korai elélvezést.

3, Beszéljünk erről a partnerünkkel: a legtöbb partner nagyon segítőkészen áll a témához, hiszen már részeredmények után is sokkal kellemesebb, egészségesebb lesz a szexuális együttlét. A magömlés további hosszabbítása pedig sokkal könnyebben járhat orgazmussal a partner részére is.

4, Optimizmus: az esetek nagy részében néhány hét munka, fókuszált gyakorlatok után jobbulás, majd nagyszerű eredmények születnek. De az idő itt nem is olyan fontos. Az egyik lelki ok az általános sikertelenség, pesszimizmus, amelyen természetesen nem segítenek a korai magömlés tünetei sem. Igyekezzünk optimistának lenni mind ebben a témában, mind az életünkben, általánosságban. Lehet, hogy ez billenti majd a mérleget a megfelelő, jó irányba.

5, Az aktus megszakítása: ha azt érezzük, hogy mindjárt robbanunk, akkor abba lehet hagyni az aktust fél vagy egy percre. Akár többször is. Ehhez társíthatjuk a nem szexuális gondolatokat is.