Press "Enter" to skip to content

Ilyen berendezéseket is lehet találni egy hőszivattyú nagykerben

A fűtéssel egyidejűleg zajló károsanyag-kibocsátás minden korábbinál nagyobb hangsúlyt kap napjainkban. Nem véletlen, hogy a fenntartható fejlődés jegyében egyre több olyan megoldás lát napvilágot, és kapja meg a jogszabályi hátteret, amelyeknek köszönhetően csökkenthető az ökológiai lábnyom. Az Európai Unió céljai között az is szerepel, hogy 2030-ban már ne lehessen beépíteni a jelenleg használatos gázkazánokat az új ingatlanokba. A világ tehát egyértelműen a megújuló energiaforrások alkalmazásának irányába mozdul.

Egyre több ház tetején találkozhatunk a napkollektorral, de a klímával való fűtés is mind gyakrabban kerül szóba. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a megfelelően szigetelt ingatlanokban gond nélkül alkalmazhatóak a hőszivattyús rendszerek, melyek akár meleg víz előállítására is kiválóan bevethetőek. A hőszivattyús megoldásoknak köszönhetően a külső környezetből nyert hőenergiát alakítja át a rendszer a kellemes belső mikroklíma megteremtésére. Ennek tipikus példája a klímaberendezés, amelyet nem csak a forró nyári hónapokban alkalmazhatunk eredményesen, hanem a hideg időszakban is. A föld hőenergiája hasonlóképpen felhasználható az ingatlan fűtésére.

Nem is gondolná elsőre az ember, hogy mekkora lehet a választék egy hőszivattyú nagykerben. A területen tevékenykedők nem véletlen teszik le a voksot a széles kínálat és a korrekt árak mellett. Ingatlantulajdonosként mindenképpen megfontolandó a fűtéskorszerűsítés, hiszen hosszú távon sokat lehet spórolni vele. Ugyanakkor tény az is, hogy a korszerű, hőszivattyús rendszert is magáénak tudó ingatlan piaci értéke jelentősen növekszik, ami akár milliókban is mérhető egy esetleges értékesítés alkalmával.

Bár a hőszivattyús rendszer kialakítása befektetést és nagyobb anyagi ráfordítást igényel, de ezért cserébe megbízható, hosszú távú üzemelést, és persze a korszerűség anyagi előnyeit kaphatjuk. A klímák esetében már alapvető elvárás, hogy távolról is irányíthatóak legyenek. Az internetes kapcsolaton keresztül előre be lehet állítani, hogy milyen hőmérséklet fogadjon hazaérve. Kell ennél nagyobb kényelem? Az okos otthonok elmaradhatatlan elemeinek számítanak ma már az olyan készülékek, melyek okostelefonról irányíthatóan működnek. Az egyéni tervezés éppen úgy szerephez juthat a korszerűsítés kapcsán, mint a szakmai segítség az ideális hőszivattyús rendszer megtalálásához és személyre szabásához.