Press "Enter" to skip to content

Hol érdemes kezdeni az asztali számítógép összeállítását?

Ugyan napjainkban sok esetben a laptop praktikusabbnak bizonyul, de a tapasztalatok szerint ma már a legtöbb háztartásban megtalálható asztali számítógép is. Számos előnnyel jár a laptoppal összehasonlítva, hiszen szinte bármelyik hardveres elem cserélhető, és a bővítésre is végeláthatatlan lehetőségek akadnak. Ez utóbbi különösen fontos lehet akkor, ha meghibásodik egy-egy alkatrész, vagy egészen egyszerűen csak más jellegű igényeink akadnak a számítógép felhasználásával kapcsolatban.

Felmerül azonban a kérdés, hogy mi alapján válasszunk az asztali gépek közül? Válogassuk össze magunk az egyes elemeket, vagy komplett gépek közül tegyük le a voksot egyik mellett. Amennyiben otthonosan mozgunk a márkák és a minőség tekintetében, és nem idegen tőlünk az elektronikai szerelés, akkor kiválaszthatjuk egyenként a hardver elemeket. Sokan vannak azonban úgy vele, hogy nem szeretnének elrontani bármit is, éppen ezért profikra bíznák ezt. Vannak egyszerűbb megoldások is, ha nem szeretnél sokat bajlódni az asztali gépeddel: https://www.magnadigital.hu/

A megfelelően felújított, használt eszközök is képviselhetnek prémium színvonalat, erről pedig olyan szakemberek gondoskodnak, akik ismerik a maga mélységében az informatika világát. Asztali gép választásakor elsősorban azt kell eldönteni, hogy milyen célra szeretnénk majd használni a készüléket. Ha elsősorban szövegszerkesztés és internetezés a cél, akkor nyilvánvalóan kisebb teljesítmény is elegendő lehet, mint például egy gamer PC esetében. Megfontolandó azonban, hogy többet költsünk a területre, ugyanis idővel rendszerint változni szoktak a felhasználói igények.

Persze a bővítésre is akad lehetőség, hiszen éppen ez az asztali gépek egyik nagy előnye. Az ismert márkák alkatrészeivel biztosan nem lehet mellélőni, ezt az alaplap, a processzor, a memória, és a merevlemez esetén is javasolt szem előtt tartani. Akár bőven százezer forint alatt is kaphatunk komplett gépet, de ha játékra is használnánk majd azt, vagy videók vágásával szintén szeretnénk foglalkozni, akkor célszerű a teljesítményre is hangsúlyt helyezni. Ne feledd, a használt nem jelenti egyértelműen azt is, hogy megbízhatatlan minőséget kaphatsz esetében. Megbízható szolgáltatót választva hosszú távon is kifogástalanul működő eszközre tehetsz szert.