Press "Enter" to skip to content

Hasznos tanácsok az ipari kenőanyagokkal kapcsolatban

Az iparban használatos gépek rendszerint folyamatosan üzemelnek, ezért azok karbantartására érdemes kiemelt figyelmet fordítani. Nem mindegy azonban, hogy milyen célra mely készítmények mellett tesszük le a voksot. A magas hőmérsékletet elviselő kenőanyagok iránt éppen olyan nagy kereslet, mint az élelmiszeriparban használatos, higiéniát megkövetelő típusok után. Mikor válasszuk a csúszólakkokat, és mit tudnak a spray formában elérhető változatok? Milyen speciális összetételű készítmények érhetőek az ipari kenőanyagok között? Cikkünkben ilyen kérdéseknek járunk utána.

Az ipari készülékek esetében nem csak az előírásoknak megfelelő használatra érdemes ügyelni, hanem az előírt karbantartásra szintén. A csúszólakkok magas hőmérsékleten éppen úgy megállják a helyüket, mint akkor, ha speciális higiéniai követelményeknek kell megfelelniük az eszközöknek. Ezek a készítmények kifejezetten alkalmasak a súrlódás csökkentésére, és az olajok, valamint a zsírok kínálta lehetőségekkel szemben számos előnnyel bírnak.

A szerelőpasztákról már bizonyára sokan hallottak az iparban tevékenykedők közül. Ezek segítségével jelentősen növelhető a gépalkatrészek élettartama. A hatékony és megbízható védelemnek hála a szélsőséges körülmények között is optimálisan teljesítenek a berendezések, ami a folyamatos termelés nélkülözhetetlen előfeltétele is. Ha többet szeretne megtudni arról, hogy mi alapján kell kiválasztani a megfelelő kenőanyagot, akkor mindenképp érdemes szétnéznie a klueber.com weboldalon.

Hasonlóan sok más szakterülethez, a fémmegmunkálás is megköveteli azt, hogy egyedi sajátosságainak megfelelő kenőanyagok kerüljenek felhasználásra. Esetükben a formaleválasztó anyagok érdemelnek különös figyelmet. A magas hőmérsékleten működő berendezések megkövetelik, hogy olyan kenőanyagokat használjunk, melyek a maradékanyag minimalizálásában is fontos szerepet töltenek meg. Ennek köszönhetően ugyanis gördülékenyebben megy majd a munka, és a későbbi feladatok is gyorsabban zajlanak, mintha a maradék fém anyagok eltávolításával kellene bajlódni.

A korrózióvédelmet biztosító alapanyagok egyértelműen a rozsdásodás ellen nyújtanak védelmet, míg a speciális kenőanyagok között a spray formában elérhető változatok kifejezetten alkalmasak a nehezen hozzáférhető alkatrészek kenésére. Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy a karbantartásra való ilyen formájú odafigyelés nagymértékben hozzájárul az időtálló minőséghez. Az ipari területeken a meghibásodott gépek javítása vagy cseréje magas költségekkel járhat, hogy a termelésből kiesett időről és az általa jelentett veszteségekről már ne is szóljunk.