Press "Enter" to skip to content

Tényleg használható fogfájás ellen a teafaolaj?

Gyakorta fáj a foga és nem akar gyógyszereket szedni? Elege van a mellékhatásokból? Szeretne valami természetes megoldást a fájdalomra? Jó hírünk van: a teafaolaj alternatív megoldást nyújt a fogfájásra!

Ha folyamatosan fejfájás gyötri, ez kisugárzik a nyakára vagy tarkójára, akkor megeshet, hogy lyukas a foga vagy fogíny sorvadástól szenved. Bármelyik eset is álljon fenn, komplex megoldásra van szükség, hiszen idő mire bejutunk az orvoshoz és addig sem elég csak a fájdalmat kezelni, a fájdalom mögött álló gyulladást is kezelni kell.

Nagyon ritka a teafaolajhoz hasonló természetes anyag, ami nem csak a gyulladást képes csökkenteni, de nagyon jó antimikrobális hatást is épes nyújtani

 Tehát meggátolja a baktériumok és gombák elszaporodását a szájban, miközben a gyulladást is csökkenti. Ugyan ez a helyzet, ha hámlik az ínye, sebes vagy aftás a szája, esetleg a hidegre és melegre érzékenyek a fogai.

Legtöbbször valamilyen bakteriális vagy gombás fertőzés állhat a háttérben. Ha nem kezeli időben, akkor nagyon könnyen fogfájáshoz vagy fogíny sorvadáshoz vezethet. Ne várjon addig, amíg késő lesz. Kezdje a kezelést a megfelelő időben teafaolajos kezeléssel!

Teafaolajjal akár 3 nap alatt eredményes a kezelés

Nem hiszi? Próbálja ki! A Profimed szerint a fogíny- és fogágy-gyulladás kezelésében is tud segíteni a teafaolaj. Akár egy három napos kezelés is elég lehet a fertőzés megfékezésére és a fogfájás kezelésére.

A kezelés roppant egyszerű. Teafaolajjal kenjük be a fájós fogat és a gyulladt ínyt a fog körül, majd egy 10 perc elteltével öblítsük ki a szánkat! A teafaolajat, mivel az nagyon erős 9nmagában, keverhetjük más olajokkal is. 

Levendula és a borsmenta olaj nagyon jó kiegészítője az erősen antibakteriális teafaolajnak. De ez utóbbit azért választottuk cikkünk fő témájának, mert az antibakteriális hatása mellett nagyon erős a gyulladáscsökkentő hatása is.

Tippek a teafaolajos ínyápoláshoz

Ha túl erősnek találjuk az olajat és szeretnénk valamivel enyhíteni a az erejét, akkor keverjünk egy rész teafaolajhoz két rész kókuszolajhoz. De ha nem zavar minket a keserű íz, akkor kókuszolaj helyett használhatunk Aloe Vera kivonatot is. Minden esetben figyeljünk arra, hogy az olajat semmi esetre se nyeljük le! A teafaolaj alkalmatlan az emberi emésztésre.

Készíthetünk teafaolajos spray-t is a fogfájás kezelésére

Egy rész teafaolaj, két rész Aloe Vera, két rész desztillált (vagy forralt) víz. Ezeket keverjük össze és egy spray flakonból alkalmazzuk a fájó fogra 3 napon keresztül napi kétszer.

Ha műanyag helyett rendelkezünk üveges spray-vel, akkor az sokkal jobb! Ügyeljünk arra, hogy a készítményünket tartsuk fénytől védett, hűvös helyen.

A teafaolaj és az Aloe-s teafaolaj tökéletesen alkalmazható szájvíznek is antibakteriális hatásának köszönhetően. Tehát pár napos vagy heti rendszerességgel alkalmazva megakadályozza a fertőzések kialakulását a szájüregben, így a fogfájás visszatérését is megakadályozhatjuk, de meg is előzhetjük a bajt!

Mire figyeljünk oda?

A szájvízet sose nyeljük le, minden esetben alaposan öblítsük ki a szánkból az olajat.  Mindig jó minőségű olajat vásároljunk, sose válasszunk silány minőségű alapanyagot. Amennyiben allergiás reakciók lépnének fel az olaj használatával, azonnal szüntessük be a kezelést.