Press "Enter" to skip to content

Figyeljünk oda a lakáskiadásra, ha nem akarunk hatalmas veszteséget elkönyvelni

A lakásbérleti szerződések közül 10-ből 7 azért kerül felmondásra, mert a bérlő nem fizet. Manapság egyre többen választják a közjegyző előtti bérleti szerződés megkötését, hiszen így érzik magukat és pénzüket is biztonságban. Erre mindenkinek érdemes odafigyelnie, hiszen rengeteg kellemetlenségtől kímélhetjük meg magunkat.

Az ingatlanok kiadása során soha nem a bérlő, hanem a bérbeadó az, aki a nagyobb kockázatot vállalja. Minden esetben elmondható, hogy a bérlő az, aki birtokon belül tartózkodik és nem az, aki a tulajdonos. A bérlőket minden esetben megilleti a birtokvédelem, így csak bérleti szerződés felmondása mellett lehet kirakni az ingatlanból. Ha nincsen egyáltalán bérleti szerződésünk, akkor ilyen esetekben nem tudunk semmit sem tenni. Ha van bérleti szerződés, de az nem a közjegyző előtt köttetett akkor hosszú éveken keresztül pereskedhetünk, mire újra hozzájutunk saját ingatlanunkhoz. Az elmúlt évek során már szinte gyakorlattá vált, hogy az ingatlanokat bérbeadók közjegyző előtt kötik meg a bérleti szerződéseket.

Közjegyző előtt kötött bérleti szerződés szerződésszegése esetén azonnali végrehajtást lehet indítani a vitatott esetekben. Tehát ha a bérlő valamilyen oknál fogva nem fizeti ki a bérleti díjat, akkor azonnal végrehajtható az összeg és a bérlőnek ki kell költöznie az adott ingatlanból. Nem csak lakásokat, hanem számtalan irodát is bérbe adnak. Ezeket a szerződéseket tényleg javasolt közjegyző előtt megkötni. ma már nem ritka, hogy a birtokbavétel feltétele a közjegyző előtt bonyolított bérbeadás. A magánemberek általában akár 2-3 havi lakbért is felhalmoznak és folyamatosan áltatják a tulajdonosokat azzal, hogy fizetni fognak. Nem érdemes várni, hiszen már az első elmaradt bérleti díj fizetés esetén elindítható a végrehajtás. Ha tényleg szeretnénk a pénzünket biztonságban tudni és ragaszkodunk ingatlanunkhoz, akkor kérjük közjegyző segítségét, hiszen az ördög soha nem alszik és a bérlők sem nagyon fognak változni.