Press "Enter" to skip to content

Egy kis segítség férfi karóra vásárláshoz

A karóra kiegészítő, praktikus társ a mindennapokban, de akár az egyéni stílus megtalálásában is kiemelt szerepet tölthet be. Reneszánszát éli, és annak ellenére egyre többen érdeklődnek iránta, hogy tulajdonképpen az okostelefon is betölthetné az időmérés szerepét. A klasszikus férfi karóráktól kezdve az egészen extrém, vagány megjelenéssel bíró darabokig sokféle karóra megtalálható napjaink kínálatában. A mai kor vásárlója egyértelműen a minőséget keresi, ám az ár és a funkcionalitás sem elhanyagolható tényezők. Nem mindig egyszerű megtalálni a „tökéletes karórát, de azért vannak olyan weboldalak (mint például az orazona.hu), amelyek sokat tudnak segíteni ezen a téren.

Könnyelműség lenne azonban csak a megjelenés alapján választani a karórák közül. A mechanikus karórákat mindannyian ismerjük, ezek a felhúzós típusok. Az automatikus fajták nem igényelnek napi odafigyelést. A kvarc órák pedig elemmel működnek. Bár a vintage nagy divat lett, de ennek ellenére a mechanikus karórák rendkívül drágák. Az egyediséget főként a gyűjtők részesítik előnyben, a mai kor embere inkább dönt a korszerű, könnyen kezelhető típusok mellett. Ennek ellenére a mechanikus karórák még mindig szép számmal megtalálhatóak napjaink választékában.

Választhatunk arany, ezüst vagy rozsdamentes acél karórák közül, ez utóbbiak rendszerint megfizethető árkategóriában is elérhetőek, de a rozsdamentes acél karórák közül sok a luxus kategóriában is méltó helyet kap. Az óraüveg anyaga sem elhanyagolható. Az ásványi órakristály igen gyakran használt alapanyag. Az akril óraüveg megfizethető árkategóriába tartozik, viszont érzékeny a karcolásokra. A zafír anyag ellenáll a karcolásnak, kevésbé homályos, viszont fényvisszaverő bevonatot igényel, ha zavarja viselőjét a túlzott tükröződés.

Hasonlóképp megfontolást igényel az óraszíjak közötti választás. Ilyenkor érdemes átgondolni, hol, milyen körülmények között szeretnénk majd a karórát viselni. A kerti munkához egészen másfajta óraszíj felel meg, mint az elegáns öltözék mellé választotthoz. A fém óraszíjak sokak tetszését nyerik el, de a bőr sem kevésbé népszerű. Ez utóbbi ideális választás lehet akkor, ha a fémekre allergiásak vagyunk. A dombornyomott, hasított, színezett vagy merev bőr óraszíjak között mindenki megtalálhatja az ízlésének megfelelőt.

Férfi óraválasztás alkalmával olyan extra funkciók is fókuszba kerülhetnek, mint a holdfázisok mutatása, az ébresztő, vagy például a vízállóság. A vásárlás során, a márkán és a megjelenésen túl a tényleges funkcionálásra és előnyökre is érdemes figyelmet fordítani.