Press "Enter" to skip to content

Ez már az AirBnB láz tetőzése Budapesten?

A főváros minden korábbinál több szórakozási lehetőséggel várja azokat, akik beleindulnának a budapesti éjszakai életbe. Hazai és külföldi vendégek egyaránt szívesen járják sorra a legmenőbb bárokat és romkocsmákat, s nem ritka, hogy tulajdonképpen helyismeret nélkül vágnak bele az italozós kalandba. Míg erre a problémára a szervezett kocsmatúrák kínálnak megoldást, addig a fővárosi tartózkodás esetében az AirBnB örvend nagy népszerűségnek.

 

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb, rövidtávra bérelhető apartmant, lakást az V. kerület mellett a VI. és a VII. kerület területén veszik igénybe a vendégek. Nem véletlen, hiszen a belváros e részein kifejezetten sokféle szórakozóhely várja a bulizni vágyókat. Vannak, akik a táncos helyeket keresik, vagy néhány pohár jó bor társaságában fogyasztanának el egy fenséges vacsorát. Mások kifejezetten a 18 év felettieknek elérhető bárokat részesítik előnyben. A Pub Crawl Budapest csapata szerint azonban a koktélbárok és a romkocsmák örvendenek a legnagyobb népszerűségnek azok körében, akik önfeledt szórakozás és közös italozás iránt érdeklődnek. Az AirBnB lehetőséget kínál a fővárosba érkezők számára arra, hogy megfizethető áron foglaljanak szállást néhány nap erejéig, és otthonos, vagy akár luxus környezetben tölthessék idejüket.

 

A szervezett kocsmatúrák során barátságok kötődhetnek, ismeretségek alakulhatnak ki, de akár az is előfordulhat, hogy egy alkalmi, szenvedélyes program adódik az éjszaka zárásaként. Az alkohol oldja a gátlásokat, és az éjszaka leple alatt a főváros egészen más arcát mutatja, mint a rohanó hétköznapokban. Nem véletlen, hogy a party-hangulatot keresők, a jó piák szerelmesei és a pezsgő éjszakai élet rajongói szívesen fedezik fel Budapestet ebből az egészen másfajta perspektívából.

 

A romkocsmák egyedi hangulatukkal ragadják magukkal a vendégeket, és az asztaltársaságok között néhány jó sör társaságában remek beszélgetések is kialakulhatnak. Ha valami ütősebbre vágynál, akkor a tömény szeszes italokkal biztosan nem lőhetsz mellé, de akár néhány koktél társaságában is megismerheted a szórakozóhelyek nyújtotta lehetőségeket. Fedezd fel Budapest éjszakai arcát szervezett kocsmatúrák keretein belül, és garantáltan a legjobb helyekre juthatsz be!