Press "Enter" to skip to content

Ebben a helyzetben tudnak segíteni a gyógytorna gyakorlatok

Fájdalmakkal együtt élni nem egyszerű. Az évek múlásával egyre több egészségügyi probléma jelentkezhet, s ezek egy része kifejezetten a mozgásszerveket érinti. Jó hír viszont, hogy a krónikus, vagy akár az életmóddal összefüggésbe hozható fájdalmak enyhíthetőek, sőt, akár teljesen meg is szüntethetőek a megfelelő gyógytorna segítségével. Ha tudni szeretné, hogy mi mindenben tudnak segíteni a gyógytorna gyakorlatok, akkor a gyogytornaszom.hu weboldalon megtudhatja.

Ha a fájdalom csillapításáról van szó, akkor a mellékhatások nélküli megoldások minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. A gyógyszerek sajnos csak ideig-óráig szüntetik meg a problémákat, ellenben a megfelelő gyógytorna hosszú távon is képes segítséget nyújtani. A gyakorlatokat azonban mindenképpen olyan szakembertől érdemes megtanulni, aki otthonosan mozog a területen, és van is elegendő ideje arra, hogy a pácienssel foglalkozzon. Ez sajnos a hagyományos egészségügyi ellátás során legtöbbször nem kivitelezhető. Itt kerülnek képbe azok a szolgáltatók, akik prémium színvonalon biztosítják a gyógytorna igénybevételének lehetőségét.

S hogy milyen okokra vezethető vissza a legtöbbeket érintő hátfájás, derékfájás, vagy térdfájdalom? Napjainkban az ülő munkavégzés már alapvetőnek számít a legtöbb munkakörben. Kényelme mellett azonban mindenképpen számolni kell azzal, hogy hatással lehet a hosszú időn keresztül tartó ülő testhelyzet a hátra és a derékra. Nem véletlen, hogy sok irodai alkalmazott, számítógép előtt dolgozó küzd derékfájással és a háttal kapcsolatos problémákkal. Mindezekhez sajnos sokszor hozzájön a mozgásszegény életmód és az elhízás, melyek csak tovább nehezítik a helyzetet.

A térdfájás a kopásos panaszokkal összefüggésben akár már fiatal korban is jelentkezhet. A súlyfelesleg jelentősen ronthatja a dolgot, ezért a megfelelő gyógytorna mellett érdemes az életmódváltásra is hangsúlyt helyezni. A rendszeres testmozgás gondoskodik arról, hogy ellensúlyozni lehessen vele az ülőmunka hátulütőit, az egészséges étkezéssel pedig a plusz kilók ellen lehet sokat tenni. Megéri szakember segítségét kérni a jellemző mozgásszervi panaszokkal, fájdalmakkal kapcsolatban, ugyanis a szakszerű gyógytorna a tünetek helyett a fájdalom okát kezeli, és akár már 10 alkalom is megszüntetheti a kínzó hát-, derék, gerinc-, és vállfájdalmakat.