Press "Enter" to skip to content

Ilyen árakon dolgozik egy budapesti sírköves

Szeretteink emléke a novemberi hónapban különösen élénken él bennünk, de a legtöbben szeretnénk, ha egész évben méltó helyszínt biztosíthatnánk számukra nyughelyül. A sírkő készítése sokféle lehetőséget rejt magában. Az alapanyagot, a mintát, a formát és a méretet illetően akár egyéni elképzeléseink is érvényre juthatnak a választáskor. S hogy mennyire mélyen kell ezért a zsebbe nyúlni? Az árak rendszerint éppen a felsoroltaktól függ.

Ha kíváncsi arra, hogy Budapesten mennyibe kerül most egy sírkő elkészítése, akkor érdemes ellátogatnia a sirkokeszites.com weboldalra. Itt nem csak az aktuális árakról tájékozódhat, hanem mindent megtudhat arról is, hogy milyen előnyei és hátrányai vannak a leggyakrabban választott sírkő alapanyagoknak.

Ha az ár az elsődleges, akkor a legtöbben a műkő sírkőben gondolkodnak. Egyedi megoldások is születhetnek a már előre legyártott elemek kombinálásával, valamint a színek tekintetében sem kell csupán egy típussal beérnünk. Ugyan mohásodásra hajlamos, de a természetes anyagokkal szemben könnyen tisztítható, és az elhasználódásból eredő csere szinte biztosan szükségtelen. A kétévente elvégzett impregnálással a mohásodás is megelőzhető. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a műkő sírkő legalább 10-25 évig megőrzi élettartamát.

Amennyiben a rusztikus megoldások híve, akkor a mészkő lehet a megfelelő választás. Természetes alapanyag, mely egyszerűen beszerezhető hazánkban is. Megmunkálása egyszerűbb, mint a gránité, s ennek megfelelően olcsóbban is kihozható. Fontos azonban tudni, hogy a mészkő nem alkalmas a gravírozásra, így ha az ilyen alapanyag mellett döntene, akkor a számokat, feliratokat egyedi rögzítéssel lehet megoldani.

Ha sírkőkészítésről van szó, akkor a márvány kiemelt népszerűségnek örvend. Exkluzív megjelenéssel bír, viszont rendszeres karbantartást igényel, hogy sokáig eredeti szépségében tündököljön. Az egyedi mintázat jó faraghatósággal társul. Főként beltéri használatra, kriptákba javasolt, ha mégis kültéren döntenénk mellette, akkor a karbantartás és a felújítás időnként aktuálissá válhat. Ellenben a gránit időtálló minőség tekintetében is hozza a tőle elvártakat. A vulkáni eredetű kőzet rendkívül strapabíró és többféle színben is elérhető a szürkétől a mahagónin keresztül egészen a zöldig. Bonyolult feliratok, minták készítésére is alkalmas, így mindenképp a sírkövek prémium kategóriáját képviseli a gránit.