Press "Enter" to skip to content

Bross: mintha a nagymamám hordta volna

A divat terén megfigyelhető, hogy a trendek időről-időre visszatérnek. Sokan vannak, akik szüleik, nagyszüleik szekrényében olyan ruhadarabokra bukkannak, amelyek napjainkban ismét rendkívül divatosnak számítanak. Tény az is, hogy ami régen már bevált és kedvelt volt, az napjainkban, akár újszerű megjelenéssel, de általában ismét népszerűvé válik. Nincs ez másként a brossok esetében sem, melyek szintén megtalálhatóak manapság a kínálatban.

A bross, vagy más néven a melltű, a történelem során többször is felbukkant már. Egykoron a társadalmi hovatartozás és a rang kifejeződésének eszköze volt. Igaz ez egyébként a legtöbb ékszerre, melyeket korábban sokszor kifejezetten a gazdag réteg engedhetett csak meg magának. Napjainkban azonban már más a helyzet, és a mostanság elérhető kiegészítők rendszerint az ízlést és az önkifejezést szolgálják. A brossok egészen különleges helyet foglalnak el az ékszerek között, és ma már nem csak az estélyi ruhák és blézerek kiegészítése, dekorálása valósítható meg segítségükkel.

Vannak olyan ékszerek, amelyek nehezen mennek ki a divatból, s ha el is tűnnek egy időre, utána szinte biztosan újra felbukkannak majd a szaküzletek kínálatában. A bross kitűnő példája annak, hogyan képes megújulni az a kiegészítő, amelyet legtöbbek a nagyszüleik féltett ékszerei között láttak csak viszont. Napjaink választékában minden korosztály megtalálhatja új kedvencét, hiszen a bross is jelentős változáson ment át mára. A humoros, fiatalos, bohém darabok éppen úgy megtalálhatóak a kínálatban, mint a kifejezetten nőies, elegáns megoldások.

S hogy miért örvendenek minden korábbinál nagyobb népszerűségnek az ékszerek? A méregdrága darabokat leszámítva ma már mindenki találhat az ízlésének megfelelő kiegészítőket, amelyekkel tökéletessé varázsolhatja megjelenését. A harmóniát sugárzó külső egyik fontos ismérve az önazonosság és az a fajta egyensúly, ami hűen tükrözi, hogy a viselt darabok és a személyiség igazán passzolnak egymáshoz. Ma már az online rendelés kényelmét is kihasználhatjuk akkor, ha igényes, mutatós, vagy éppen egy speciális alkalomra ideális ékszert szeretnénk magunkénak tudni. A bross újszerű lehetőségeket tartogat magában, így érdemes az otthoni ékszer gyűjteményben tudni belőle legalább egy darabot.