Press "Enter" to skip to content

Bőrápolási tippek kezdőknek

A bőr állapota nagymértékben meghatározza az ápolt, igényes megjelenést. Az arcbőr kiemelt jelentőséggel bír, hiszen az mindig szem előtt van a kommunikáció során. A sminkelés is az ápolt bőrnél kezdődik, ugyanis ha ez hiányzik, akkor az alapozó és a púder sem fogja elfedni a tisztátalanságokat.

Eddig mennyi időt szántál a bőröd ápolására? A hétköznapi rohanásban gyakran hajlamosak vagyunk elfeledkezni erről, és nem fordítunk kellő figyelmet a megfelelő készítmények kiválasztására és alkalmazására. Pedig érdemes lenne, hiszen az odafigyelés meghálálja magát. Nagyon fontos a megfelelő arctisztítás, melyet a napi szépségápolási rutin részévé célszerű tenni. Reggel és este egyaránt ajánlott ezt elvégezni.

A bőr 25 év felett egyre kevesebb kollagént termel, ennek hatása pedig megmutatkozik a bőr állapotán. A megfelelő szérumok és eszenciák segítségével pótolhatóak azok az értékes anyagok, melyek a fiatalos, üde és feszes bőrért felelnek. Hetente legalább egyszer jó választás lehet valamilyen maszk, amit akár a fürdőkádban is feltehetsz, és szinte újjászületik bőröd ennek köszönhetően.

A tapasztalatok azt mutatják, hogy a szemkörnyék ápolását a legtöbben nem kezdik el időben. Tény pedig, hogy már a húszas években figyelmet érdemel ez, csakúgy, mint a fényvédelem. Fiatalos vonásokkal sokan nem is gondolják, hogy milyen gyorsan meglátszik majd az idő múlása a megfelelő ápolás hiányában. Nem csak az arcra, hanem az egész testre és a ruhákból kilátszó dekoltázsra is érdemes kiemelten figyelni.

S hogy milyen termékek mellett tegyük le a voksot? A természetes összetevők minden korábbinál népszerűbbek, hiszen ezek mellékhatások, allergiás reakciók nélkül gondoskodnak a szépségről. Az illatanyagmentes termékek legalább olyan keresettek, mint a speciálisan egy-egy bőrproblémára kifejlesztett készítmények. Van kiút a pattanások és a mitesszerek világából! Ugyanakkor a tiszta bőr érdekében az életmód kérdése mellett sem mehetsz el.

A bőséges folyadékbevitel, valamint a gyümölcsök és zöldségek mindennapokba illesztése nagy segítség lehet akkor, ha bőrproblémákkal küzdesz. Amennyiben valamilyen alapanyagra allergiás vagy, akkor célszerű azt kiiktatni étrendedből, helyettesítési alternatíva akad bőven.