Press "Enter" to skip to content

Beltéri ajtó típusok összehasonlítása egy helyen

Az ünnepek utáni időszakban már csak az aktuális kedvezményeknek köszönhetően is egyre többen döntenek az otthonfelújítás mellett. Ez akár a beltéri ajtók kicserélésére is kiterjedhet. A munkálat akár a téli hidegben is elvégezhető, ráadásul minden korábbinál szélesebb választékkal találkozhatunk a kínálatban.

Nem is gondolná, hogy már hányféle beltéri ajtó közül lehet válogatni. Ennek nagy előnye, hogy legyen szó bármilyen lakberendezési stílusról vagy belsőépítészeti megoldásról, mindenki megtalálhatja a számára megfelelő ajtó színt és típust. A klasszikus beltéri ajtócsaládok töretlen népszerűségnek örvendenek. A cseresznye, a dió, a tölgy használatával a természetet hozhatjuk közelebb az otthon tereihez.

A modern megoldások kedvelői számára szintén a faanyagból készült nyílászárók az ideálisak, de azok más-más rostirányú furnérokkal szolgálják a stílusos megjelenést. Akár üveg betéttel is kombinálható a sötét és világos színekben egyaránt elérhető megoldás. Az úgynevezett MDF ajtók a farostlemezhez hasonló anyagból készülnek, de minőségük sokkal jobbnak bizonyul. Akár díszíthető, dekorálható szegéllyel is választható a nyílászáró.

Természetesen nem mehetünk el az üvegajtók és a tolóajtók mellett, amelyek speciális megoldásként vannak jelen a piaci kínálatban. Ezek kifejezetten jó választásnak számítanak akkor, ha szeretnénk megspórolni az ajtónyitással járó helyigényt. Kis alapterületű ingatlanokba éppen úgy ajánlottak a tolóajtók, mint akkor, ha modern és stílusos végeredményt szeretnénk kapni két helyiség határán.

A beltéri ajtók viszonylag nagy felületet foglalnak el, és azonnal szem előtt is vannak. Éppen ezért korántsem mindegy, hogy milyen típusra esik a választás. A világos színek a fiatalos otthonokban kifejezetten jól mutatnak, míg a sötét megoldások elsősorban a modern, vagy az elegáns, extravagáns terek remek kiegészítői.

Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy a beltéri ajtók felé támasztott követelmények között is ott szerepel a hang-és hőszigetelés. A tapasztalatok azt mutatják, hogy míg a hőszigetelési ismérvek kevésbé jutnak érvényre, addig a hangszigetelés korántsem elhanyagolható szempont. Nem mindegy ugyanis, hogy az otthon különböző helyiségeiben zavartalanul végezhetik-e elfoglaltságaikat a család tagjai. Beltéri ajtócsere alkalmával is érdemes olyan korszerű nyílászárókban gondolkodni, melyek változatos színekkel és dekor elemekkel állnak rendelkezésre.