Press "Enter" to skip to content

A nyaralás alatt sem kell lemondani a céges iratok aláírásáról

A mai modern technológiáknak köszönhetően az üzlet még a nyaralás alatt sem áll meg, hála az e-aláírásnak. Minden vezetőnek szükséges van a nyári kikapcsolódásra és az ezt megelőző időszakban bizony sok helyen lehetett hallani, hogy nem tudnak hivatalos papírt aláírni, mert a vezetők szabadságon vannak. Mindig fennakadást tud okozni, ha egy hivatalos szerződést vagy bármilyen más dokumentumot alá kellene írni, de nincsen senki, aki elérhető lenne.  Kisebb vállalatoknál nagyon meg kell fontolni az e-aláírás lehetőségét, hiszen ha ezzel nem rendelkezik, akkor még versenyhátrányba is kerülhet. Hiánypótlási eljárásoknál, szerződéskötéseknél, ajánlat aláírásánál elengedhetetlen a vezető aláírása.

Az e-aláírás segítségével minden esetben elérhetők a vezetők. A cégvezetők a digitális hitelesítési megoldásokkal lépéselőnyhöz juthatnak. Ma már egyre több vállalatvezető döbben rá arra, hogy szüksége van a digitális aláírásra. Reptéri várókból vagy akár a nyaralás helyszínéről is probléma mentesen lehet intézni a céges ügyeket, ráadásul fennakadás nélkül. Természetesen költségcsökkentő szerepet is betölthet, hiszen egy papír alapú dokumentum mire papír alapon körbe ér eltelhet akár 8 nap is. Azok a szervezetek, akik az e-aláírás mellett döntenek, megtehetik mindezt pár óra leforgása alatt.

Ma már 2000 forint környékén hozzá lehet jutni az e-aláíráshoz, amely igen egyszerűen, akár az okostelefonról is használható. Nem lesz szükség kártyaolvasóra és chipkártyára sem, hogy az e-aláírás működőképes legyen. Mára már felhő alapú szolgálatások is elérhetők, azaz számítógépen, táblagépeken, okostelefonokon, szinte bárhonnan e-aláírhat a cég vezetője. Az aláírás folyamata igen hasonlít a netbankoláshoz, így különleges tudást sem igényel. Bármely vállalat vezetője könnyedén aláírhatja a hivatalos dokumentumokat a nyári időszakban is, akár több ezer kilométeres távolságból a központtól. Az e-aláírás igénylése is roppant egyszerű, hiszen interneten keresztül elvégezhető és nem szükséges a személyes megjelenés sem. Az aláírórendszerbe való belépés után a személyes PIN kódot kell megadni és már csak pár kattintásra vagyunk az aláírástól.