Press "Enter" to skip to content

5 ok, amiért nem mindegy, milyen ajtót választunk!

Amikor lakásfelújításra kerül sor, akkor rendszerint egy sor feladat áll előttünk. Nem mindegy, mennyit költünk az egyes rendszerekre, alapanyagokra, de azok időtálló minősége és megbízhatósága sem elhanyagolható. Nincs ez másként akkor sem, ha a nyílászárókról és főként a biztonsági feladatokat is ellátó bejárati ajtóról van szó. A kínálat minden korábbinál szélesebb, és az ajánlatok között mindenki megtalálhatja azt, amelyik ár és minőség tekintetében is megfelel igényeinek. Cikkünkben most arra igyekszünk felhívni a figyelmet, hogy nagyon nem mindegy, milyen ajtó képezi a határvonalat otthonunk nyugalma és a külvilág között.

  1. Biztonságban nap mint nap

Nem véletlen, hogy egyre többen választják az olyan megoldásokat, mint például az Unisec bejárati ajtó, hiszen ennek függvényeként alakul az, mennyire tudhatjuk biztonságban féltett értékeinket, vagy akár saját testi épségünket. A közbiztonság minden intézkedés ellenére is rosszabb, mint azt a legtöbben hiszik. Nehezen fogadjuk el, hogy akár velünk is megtörténhet az a helyzet, hogy felébredve betörőket találhatunk a nappaliban. Amikor otthonunktól távol tartózkodunk, akkor is illetéktelenek juthatnak be a lakásba, és onnantól akár egy élet munkája is veszélyben lehet. A betörések rendszerint 10-15 percig tartanak, és ennyi idő pont elég arra, hogy sokszázezres vagy milliós kárt okozzanak a behatolók.

A tapasztalatok is alátámasztják azt, hogy a bejárati ajtó az a kritikus pont, melyet elsőként célba vesznek a betörők. Nem véletlen tehát, hogy ennek megválasztására különös figyelmet érdemes fordítani. Mindegy, hogy újépítésű ingatlan kialakításáról van szó, vagy a használtan vásárolt ház felújításáról, a bejárati ajtó fontos védelmi vonalnak számít.

  1. Hőszigetelés télen-nyáron

Az ajtó az ablakokhoz hasonlóan hozzájárul ahhoz, hogy milyen belső mikroklíma uralkodik a lakásban, mennyire optimális a hőszigetelés. Egy rossz minőségű, elavult bejárati ajtón keresztül bejuthat a levegő és kellemetlen huzat jelenség alakulhat ki. Mindennek az is hátulütője, hogy az ajtó környékén hideg falfelületek alakulhatnak ki, amelyek a penészesedés melegágyának számítanak. A lakásban levő magas páratartalom és a hideg falrészek együttesen kiváltó okai a penésznek, ami egyébként allergiás betegséget is okozat. Nyáron a klímahasználat mérsékelhető egy jól szigetelő ajtóval, télen pedig egyértelműen a fűtési költségen lehet spórolni.  

  1. Védelem a beszűrődő zajok ellen

Nem csak lépcsőházakban fordulhat elő, hogy a bejárati ajtón keresztül beszűrődnek a nem kívánt zajok. Ez ellen a legtöbbet a megfelelő hangszigeteléssel rendelkező nyílászárókkal tehetünk. Nem kivétel ez alól a bejárati ajtó sem, mely esetében a biztonságon túl a hang-és hőszigetelésre is célszerű ügyelni.

  1. Az otthon stílusos eleme

Napjainkban az ajtóktól a konkrét funkcionalitáson túl az igényes megjelenést is el szoktuk várni. Az otthon stílusos elemévé válhat egy jól megválasztott bejárati ajtó. S hogy miért nem mindegy, hogyan néz ki ez az elem? A bejárati ajtóval találkozunk elsőként hazaérve, és ez fogadja vendégeinket is, tehát lényeges annak megjelenése.

  1. Időtálló minőség és megfizethetőség

Persze sokak számára fontos az is, hogy mennyire megfizethető a kiszemelt darab. A tapasztalatok szerint a napjaink kínálatában elérhető biztonsági ajtó már elérhető árkategóriát képviselnek, és mindenképpen megéri költeni azokra. A többpontos záródási rendszerrel rendelkező nyílászárók hosszú éveken át kifogástalan állapotban állnak majd rendelkezésre, szolgálva ezzel a védelmet, és a biztonság semmihez sem fogható érzését.